Kwaliteit

Zwemwater

De Zwembaden staan onder controle van de Provincie Groningen als het gaat om de kwaliteit van het zwemwater. Daartoe worden tijdens openstelling maandelijks onaangekondigd watermonsters genomen, die getest worden door het Waterlab Noord. Daarnaast verrichten onze medewerkers dagelijks metingen van de verschillende bassins als deze geopend zijn.

Ondiepe aparte bassins, ook wel pierenbadjes genoemd, worden – indien in gebruik – dagelijks geleegd en de volgende dag op basis van de weersomstandigheden en de aanwezige gasten eventueel opnieuw gevuld. Dit omdat onze ervaring is dat dit voor de waterkwaliteit, gezien de gebruikersgroep (kleine kinderen) het beste is.

Zwemlessen

Zwemlessen staan onder toezicht van het Zwem-ABC. Deze methode is in Nederland hoogst gewaardeerd en staat voor kwalitatief goede afzwemresultaten. Mocht een leerling bij ons gaan afzwemmen, zal hij of zij eerst met voldoende resultaat moeten proefzwemmen, voordat iemand definitief aan het diplomazwemmen kan deelnemen. De docenten staan voor kwaliteit. In september 2023 zijn de zwemlessen nog getoetst door de daarvoor bestemde organisatie en heeft men zonder voorbehoud weer voor de komende periode het daarbij behorende certificaat afgegeven.