Nieuws / Wijzigingen

Zwemlessen bij Zwembaden Eemsmond volledig volgeboekt

Dit jaar nemen er meer mensen dan ooit te voren zwemlessen af bij Zwembaden Eemsmond. Bij de start van het seizoen al waren al de nodige kinderen (en dit jaar ook volwassenen) aangemeld om les te krijgen in Zwembad De Dinge en in de afgelopen weken zijn alle oorspronkelijk geplande lesmomenten op verschillende momenten ook echt helemaal vol gelopen. Nieuwe inschrijvingen zijn dan ook in principe niet meer mogelijk, meldt het zwembad op haar social media. Als mensen toch nog iemand willen aanmelden, dan komt men in principe op een wachtlijst en wordt men gebeld zodra er ruimte is.

Navraag leert dat halverwege mei daarnaast de COA vestiging achter De Dinge nog een definitief extra verzoek heeft neergelegd bij “de buren” waardoor nog eens tussen de 60 en 100 personen extra de beginselen van het zwemmen bijgebracht krijgen. “Deze mensen gaan we vooral proberen zogenaamd watervrij te maken, zodat ze zich in ons land met heel veel plassen, sloten, kanalen en zee, zo goed mogelijk kunnen redden als ze in of bij het water zijn. Als het lukt om ze ook nog mee te krijgen in de richting van een diploma is dat voor hen ook mooi meegenomen”, zegt Marjon Wagenaar, die samen met manager Rita Westerman alle lessen coördineert.

Beiden zijn het er over eens dat het mooi is om te merken dat zo veel mensen vertrouwen hebben in de docenten en begeleiders die in zwembad De Dinge de deelnemers van de zwemlessen begeleiden. Er zijn extra tijden vastgesteld, die soms ook buiten de normale openingstijden plaatsvinden, waar iedereen les kan krijgen, maar nu is er geen extra ruimte meer qua lestijden en ook qua begeleiders van de lessen.

Zwembaden Eemsmond probeert zo laagdrempelig mogelijk zwemlessen aan te bieden tegen tarieven die zo laag mogelijk worden gehouden. Ondanks dat springt voor een aantal mensen nog de Stichting Leergeld bij om die gezinnen te ondersteunen die de zwemlessen vanwege hun financiële situatie zelf niet kunnen betalen. “Voor ons als Leergeld is Zwembaden Eemsmond een fijne partner. Niet alleen omdat de tarieven goed betaalbaar zijn, maar ook omdat we goed contact hebben over de vorderingen van de lessen en altijd snel antwoord krijgen als wij of onze gezinnen vragen hebben. Onze ervaring is daarnaast dat de kinderen over het algemeen binnen 2 seizoenen hun diploma(‘s) daadwerkelijk op zak hebben. Daarin verschillen ze dan ook niet veel van andere baden, die weliswaar de hele winter doorzwemmen, maar tegelijk een behoorlijk extra bedrag vragen. Wij hopen dan ook dat de heatpipes misschien wel het effect heeft dat we langer met de lessen door kunnen gaan.”

Of dat direct al dit jaar het geval zal zijn is nog maar de vraag, omdat de systemen nog niet helemaal goed ingeregeld zijn, maar het schijnt dat ervaringen elders zijn dat het inregelen ook daar een aantal maanden heeft  geduurd.

De enige lessen waar nog ruimte is, zijn de lessen “Aquafit”, voor mensen die het fijn vinden om in het water hun conditie verder willen opbouwen. Deze lessen worden op dinsdagochtend gegeven en hiervoor kunnen mensen zich via de website aanmelden of via de kassa van Zwembad de Dinge.

De online verkoop van abonnementen is gestart.

Zie hiervoor deze link.

Beide baden zijn in 2023 open

Van 29 april tot en met 9 september

Incidentele afwijkingen

Incidentele afwijkingen van de openingstijden in verband met o.a.
diplomazwemmen, schoolzwemmen, avond-zwemvierdaagse, of triathlon zullen worden
aangekondigd op de Facebookpagina en op het publicatiebord bij het zwembad.

Op de volgende dag(en) zijn er geen zwemlessen

Hemelvaartsdag 18-05-2023
2e Pinksterdag 29-05-2023

Aquafit

AQUA FIT
Start op dinsdag 2 mei in zwembad De Dinge in Uithuizen om 09.00 – 09.30 uur.
Aqua fit is een bewegingsles in het water op muziek.
De ene keer zal de les in het diepe plaatsvinden met gebruik van de wet belt, de andere keer gaan we bewegen in het ondiepe bad, of een combinatie van beide…………
VOOR WIE:
Iedereen die aan zijn/haar conditie wil werken.
Iedereen die graag beweegt op muziek.
Kosten € 50,00 en in bezit van een zwemabonnement.
De groep(en) bestaan uit maximaal 15 personen.
De lessen duren 30 minuten.
Opgeven kan online via de links:
of aan de kassa van de zwembaden tijdens openingsuren.

Op de volgende dag(en) zijn er geen zwemlessen

Hemelvaartsdag 18-05-2023
2e Pinksterdag 29-05-2023
error: Content is protected !!