Nieuws / Wijzigingen

Aquafit lessen in Zwembad De Dinge

Na een succesvol eerste seizoen heeft Zwembad De Dinge besloten om ook in 2024 Aquafit lessen aan te bieden.

Bij Aquafit lessen wordt conditie opgebouwd in het water op muziek onder leiding van een ervaren instructeur in de persoon van Christa Wieringa.

Iedere dinsdag om 0900 uur traint ze een groep van maximaal 15 deelnemers in het water van Zwembad De Dinge. De lessen duren ruim een half uur per keer.

Bij voldoende belangstelling zal er evt een tweede groep iets later op de dinsdagochtend kunnen worden opgestart.

Kosten zijn € 50,= als surplus op uw abonnement of € 8,= per losse les zo lang er ruimte in de groep is.

Heeft u geen abonnement, dan dient u aanvullend de reguliere toegang tot het zwembad te betalen.

Aanmelden voor het Aquafit les abonnement (hele seizoen geldig) kan via de kassa van Zwembad De Dinge.
De lessen starten op dinsdag 14 mei 2024.

Veel bezoekers op eerste dag.

De eerste openstellingsdag van Zwembad De Dinge werd een groot succes. Om 0700 uur al sprongen de eerste vaste zwemmers het bad in, dat dampend voor hen klaar lag. Zowel het diepe als ondiepe bad werd direct door hen in beslag genomen. De eerst 30 gasten kregen gratis een consumptie aangeboden om na afloop even weer op krachten te komen. Daarvan werd gretig gebruik gemaakt. In verband met de meivakantie en het prachtige weer kwamen al snel de nodige dagjesgasten en schoolkinderen die niet alleen van het zwemwater en de zon, maar ook van het vernieuwde assortiment van de kantine van het zwembad (ook wel Zwembar De Dinge) gebruik maakten. Al met al een geslaagde dag, die smaakt naar meer.

Openstelling maandag aanstaande in De Dinge, De Breede helaas later open.

Geachte zwemmers,

In de afgelopen 2 weken zijn er online al ruim 1100
abonnementen en producten besteld. Zwemmen is gelukkig nog steeds populair!

In de afgelopen weken is er ook erg veel werk verzet bij onze baden. Wat gedaan kon worden is gebeurd, maar we zijn ook afhankelijk van de weers- en bodemgesteldheid.

Daardoor is er vertraging opgelopen in Warffum. Door de hoge grondwaterstand kon het bad niet, zonder gevaar voor scheuren, leeggepompt worden en omdat het veld nog erg drassig was, kon er geen groot materieel bij het bad komen. Na overleg met o.a gemeente, brandweer en externe experts, konden we pas deze week beginnen met het weghalen van alle bladafval dat vooral in de springkuil van het bad in Warffum gewaaid is de afgelopen maanden.

Inmiddels stroomt er weer schoon water De Breede in en zijn we op dit moment in de gelegenheid om het water “in circulatie” te hebben en daarmee ook op temperatuur te krijgen. Tegelijkertijd kan nu gewerkt worden aan het inregelen van de waterkwaliteit van het zwemwater in De Breede

E.e.a. leidt ertoe dat het bad in Warffum in ieder geval in de komende 2 weken nog niet opengesteld kan worden. We houden u via onze website op de hoogte van het moment dat De Breede weer open kan voor publiek.

Aangezien dit jaar ook in Warffum het bad voorzien is van heatpipes zullen we in de loop van het seizoen hopenlijk kunnen besluiten om wellicht nog extra openstelling te realiseren. Onze excuses voor het ongemak!

Ondertussen is het bad in Uithuizen voor iedereen geopend en beschikbaar.

Daar zult u de eerste tijd wellicht nog een klein beetje hinder ondervinden van het strand dat ondertussen wordt aangelegd bij De Dinge en het bouwterrein dat aan de andere kant van het terrein gebruikt wordt om de tijdelijke woonwijk voor aardbevingsherstel gereed te maken voor gebruik.

Maandagochtend 29-4 vanaf 7.00 uur bent u weer van harte welkom bij De Dinge.

Voor de openingstijden verwijzen we graag naar onze website en de mededelingen op lokatie.

De zwemlessen zullen na de meivakantie starten. Daarover ontvangen in de komende weken alle betrokkenen een aparte email.

We hopen op een prachtig seizoen dat hopelijk langer duurt dan de aangekondigde sluiting op 9-9-2024

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Zwembaden Eemsmond

Informatie abonnementen 2024

Beste abonnementhouders van de zwembaden in Warffum en Uithuizen,

Binnenkort is het weer zo ver, eindelijk staat er weer een nieuw zwemseizoen voor de deur.

Dat houdt ook in dat we u binnenkort via de email opnieuw vragen om uw abonnementen weer te activeren. Dat kan door na de ontvangst van uw email op onze website uw account te gebruiken en een abonnement voor het komend seizoen aan te schaffen.

Meer info: Klik hier

Postpakkettenwand voor verzenden en ontvangen van (post)pakketten

In samenwerking met “De Buren” is sinds kort een postpakkettenwand geplaatst bij Zwembad De Dinge.

Deze pakkettenwand is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar om pakketjes in af te halen of achter te laten. Het enige wat moet gebeuren is dat je even naar De Dinge loopt, fietst of rijdt en met een barcode of qr code bij het apparaat je pakket of afhaalbericht scant.

De pakkettenwand is “white-label”. Dat houdt in dat in principe iedere pakketdienst die dat wil ervan gebruik kan maken. Op dit ogenblik (oktober 2023) heeft De Buren daarvoor afspraken gemaakt met DPD, DHL en UPS.

Zwembaden Eemsmond wil op deze manier op de locatie meer diensten aanbieden en kijkt ook naar andere mogelijkheden om de inwoners en bezoekers van ons gebied faciliteiten aan te bieden.

Meer info: Klik hier

Prijswinnaars Eendjes Loterij

Op woensdag 14 juni zijn de prijzen getrokken door twee bestuursleden. De meeste prijswinnaars zijn inmiddels bekend. De eigenaars van de volgende lotnummers hebben zich nog niet gemeld:

154
305
479
662
851
1338
1736
1787
2421
2491
2712
2758
2875
2944
2987

De prijzen kunnen tot 20 juli bij de kassa van De Dinge opgehaald worden.

 

Doe jij ook mee aan de Zwem4daagse?

Benieuwd wanneer er een Zwem4daagse bij jouw in de buurt plaatsvindt?
Kijk dan snel op deze pagina!

www.zwem4daagse.nl

Aanmelden Uithuizen 
via https://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/deelnemen/zoeken/item/691587/de_dinge/

Zwemvierdaagse in de Breede
Van dinsdag 4-7 t/m vrijdag 7-7 
Tijd: 07:00 – 08:00 uur en 18:30 – 19:45 uur
Deelnemen kost via online opgeven 6 Euro en via de kassa 7,50 Euro.
Het bad is dan gesloten voor vrij zwemmen.

Aanmelden Warffum via https://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/deelnemen/zoeken/item/715772/zwembad_de_breede/

Groningen Seaports overhandigt cheque ter waarde van €5.000,- aan Zwembad de Dinge

Groningen Seaports heeft vanmorgen een cheque overhandigd ter waarde van €5.000,- aan Zwembad de Dinge in Uithuizen. Dit gebeurde tijdens de Open Dag Eemshaven. Harald Bouman, voorzitter Zwembaden Eemsmond, en medewerker Yvonne Lanting, namen de cheque in ontvangst. Laatstgenoemde heeft vroeger zelf in de Eemshaven gewerkt en werkt bij Zwembad de Dinge tegenwoordig achter de kassa/receptie.

Het zwembad in Uithuizen, dat ligt onder de rook van de Eemshaven, is op dit moment druk bezig met vernieuwing. Het sponsorbedrag van Groningen Seaports kan daar uitstekend voor gebruikt worden. “Wij hebben onder andere het plan opgevat om samen met vrijwilligers en de zwemclub aan de Westzijde van De Dinge een strandomgeving te creëren: ‘Het Westerstrand’. Daarvoor kunnen we deze mooie bijdrage heel goed gebruiken. Zo kunnen de inwoners van Uithuizen, Uithuizermeeden, Roodeschool en wijde omgeving hopelijk snel meegenieten van deze gift van Groningen Seaports”, aldus Bouman.

Zwembad de Dinge bestaat dit jaar net als de Eemshaven vijftig jaar. Beide jubilea komen op de open dag Eemshaven dan ook mooi samen. “Groningen Seaports vindt maatschappelijke betrokkenheid ontzettend belangrijk. Uithuizen ligt op korte afstand van de Eemshaven en het is daarom mooi om ook op deze manier een bijdrage te kunnen leveren voor het vergroten van de leefbaarheid in de regio”.

2023 Zwemlessen bij Zwembaden Eemsmond volledig volgeboekt

Dit jaar nemen er meer mensen dan ooit te voren zwemlessen af bij Zwembaden Eemsmond. Bij de start van het seizoen al waren al de nodige kinderen (en dit jaar ook volwassenen) aangemeld om les te krijgen in Zwembad De Dinge en in de afgelopen weken zijn alle oorspronkelijk geplande lesmomenten op verschillende momenten ook echt helemaal vol gelopen. Nieuwe inschrijvingen zijn dan ook in principe niet meer mogelijk, meldt het zwembad op haar social media. Als mensen toch nog iemand willen aanmelden, dan komt men in principe op een wachtlijst en wordt men gebeld zodra er ruimte is.

Navraag leert dat halverwege mei daarnaast de COA vestiging achter De Dinge nog een definitief extra verzoek heeft neergelegd bij “de buren” waardoor nog eens tussen de 60 en 100 personen extra de beginselen van het zwemmen bijgebracht krijgen. “Deze mensen gaan we vooral proberen zogenaamd watervrij te maken, zodat ze zich in ons land met heel veel plassen, sloten, kanalen en zee, zo goed mogelijk kunnen redden als ze in of bij het water zijn. Als het lukt om ze ook nog mee te krijgen in de richting van een diploma is dat voor hen ook mooi meegenomen”, zegt Marjon Wagenaar, die samen met manager Rita Westerman alle lessen coördineert.

Beiden zijn het er over eens dat het mooi is om te merken dat zo veel mensen vertrouwen hebben in de docenten en begeleiders die in zwembad De Dinge de deelnemers van de zwemlessen begeleiden. Er zijn extra tijden vastgesteld, die soms ook buiten de normale openingstijden plaatsvinden, waar iedereen les kan krijgen, maar nu is er geen extra ruimte meer qua lestijden en ook qua begeleiders van de lessen.

Zwembaden Eemsmond probeert zo laagdrempelig mogelijk zwemlessen aan te bieden tegen tarieven die zo laag mogelijk worden gehouden. Ondanks dat springt voor een aantal mensen nog de Stichting Leergeld bij om die gezinnen te ondersteunen die de zwemlessen vanwege hun financiële situatie zelf niet kunnen betalen. “Voor ons als Leergeld is Zwembaden Eemsmond een fijne partner. Niet alleen omdat de tarieven goed betaalbaar zijn, maar ook omdat we goed contact hebben over de vorderingen van de lessen en altijd snel antwoord krijgen als wij of onze gezinnen vragen hebben. Onze ervaring is daarnaast dat de kinderen over het algemeen binnen 2 seizoenen hun diploma(‘s) daadwerkelijk op zak hebben. Daarin verschillen ze dan ook niet veel van andere baden, die weliswaar de hele winter doorzwemmen, maar tegelijk een behoorlijk extra bedrag vragen. Wij hopen dan ook dat de heatpipes misschien wel het effect heeft dat we langer met de lessen door kunnen gaan.”

Of dat direct al dit jaar het geval zal zijn is nog maar de vraag, omdat de systemen nog niet helemaal goed ingeregeld zijn, maar het schijnt dat ervaringen elders zijn dat het inregelen ook daar een aantal maanden heeft  geduurd.

De enige lessen waar nog ruimte is, zijn de lessen “Aquafit”, voor mensen die het fijn vinden om in het water hun conditie verder willen opbouwen. Deze lessen worden op dinsdagochtend gegeven en hiervoor kunnen mensen zich via de website aanmelden of via de kassa van Zwembad de Dinge.

De online verkoop van abonnementen is gestart.

Zie hiervoor deze link.

Beide baden zijn in 2023 open

Van 29 april tot en met 9 september

Incidentele afwijkingen

Incidentele afwijkingen van de openingstijden in verband met o.a.
diplomazwemmen, schoolzwemmen, avond-zwemvierdaagse, of triathlon zullen worden
aangekondigd op de Facebookpagina en op het publicatiebord bij het zwembad.

Op de volgende dag(en) zijn er geen zwemlessen

Hemelvaartsdag 18-05-2023
2e Pinksterdag 29-05-2023

Aquafit

AQUA FIT
Start op dinsdag 2 mei in zwembad De Dinge in Uithuizen om 09.00 – 09.30 uur.
Aqua fit is een bewegingsles in het water op muziek.
De ene keer zal de les in het diepe plaatsvinden met gebruik van de wet belt, de andere keer gaan we bewegen in het ondiepe bad, of een combinatie van beide…………
VOOR WIE:
Iedereen die aan zijn/haar conditie wil werken.
Iedereen die graag beweegt op muziek.
Kosten € 50,00 en in bezit van een zwemabonnement.
De groep(en) bestaan uit maximaal 15 personen.
De lessen duren 30 minuten.
Opgeven kan online via de links:
of aan de kassa van de zwembaden tijdens openingsuren.